Köszöntő

Szeretettel köszöntöm Önt Alsóregmec weblapján!

Alsóregmec Magyarország észak-keleti régiójában, a Zempléni-hegységben helyezkedik el.
A mi kis falunk a nyugalom szigete, ahol szeretettel látunk minden hozzánk látogatót. Bármilyen célból látogatnak el hozzánk, biztos, hogy mindenki talál kedvére valót.

Aprócska településünk történelmi és irodalmi jelentőséggel is bír. Egy kellemes felfedező séta során megtekinthetik a Kazinczy család emlékhelyeivel, megtekinthetik a Kazinczy-kúria hajdani telkén található emlékművet, a családi temető helyén lévő kopjafát, vagy a Kazinczy emlékligetet, melyben Kazinczy Ferenc író szobra is található. A fő utcán pedig messziről látható a gyönyörű görög katolikus templom épülete.

A környéken sűrű erdővel borította domboldalak, kilátók, kiépített bicikliutak hívogatják a túrázókat és a természet közelségére vágyókat; várak és kastélyok várják, hogy felfedezzék őket a történelem iránt érdeklődők; kalandpark várja a sport és a mozgás szerelmeseit és múzeumok, kiállítások várják az irodalom és a kultúra iránt érdeklődőket.

Friss levegő, barátságos emberek, kulturált, kényelmes falusi szálláshelyek és egy ifjúsági tábor várja a hozzánk érkezőket.

Akár itt él településünkön, akár csak érdeklődik valamilyen szempontból, bízunk benne, hogy minden szükséges információt megtalál, hiszen weboldalunkat úgy alakítottuk ki, hogy egy naprakész, áttekinthető, informatív felület legyen.

Oldalunkon kellemes böngészést kívánok!

Várjuk szeretettel Alsóregmecen.

Leskó Miklós polgármester